• Тутун

Се отвораат 14 пункта, почнува откупот на вишокот тутун

Вкупно 14 пунктови за откуп на вишокот тутун треба да бидат отворени денеска. На едниот од нив, во Црнилиште, ќе присуствува и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа. Како што изјави за МИА претседателот Сојузот на тутунските здруженија, Менде Стомнароски, денеска ќе бидат отворени 10 пунктови на Тутунскиот комбинат Прилеп, три на „Секе” …

Се отвораат 14 пункта, почнува откупот на вишокот тутун Read More »