Тренд на намалување на новозаболени од ковид-19 во земјава

Додека процентот на новозаболени од ковид-19 во повеќе држави од Европската Унија се зголемува, Северна Македонија и дел од земјите во Западен Балкан бележат намалување на заразени со коронавирусот. Институтот за јавно здравје објави дека минатата недела во однос на претходната, забележано е намалување од 17,3 отсто заболени од ковид-19, а заклучно со вчерашниот ден …

Тренд на намалување на новозаболени од ковид-19 во земјава Read More »