ВИДЕО | Велковски: Младите да придонесат за одржлива иднина преку зелени иновации

Недостигот на стручен и квалификуван кадар е голем предизвик со кој се соочува бизнис секторот, не само кај нас туку и во Европа. За таа цел до крајот на годината ќе биде отворен регионален Центар за стручно образование и обука за зелени иновации што ќе биде единствен од ваков вид во регионот. Регионалниот Центар за извонредност …

ВИДЕО | Велковски: Младите да придонесат за одржлива иднина преку зелени иновации Read More »