• Тодор Пендаров

Почина новинарот Тодор Пендаров

  Денеска почина познатиот новинар Тодор Пендаров. Причината е Ковид 19, иако првично ја прележал но подоцна имал последици заедно со претходни здравствени проблеми на белите дробови Во својата кариера беше дописник за Радио Скопје од Љубљана на што беше особено горд во своите тв настапи и споделуваше искуства од напредната и организирана Словенија. Долги …

Почина новинарот Тодор Пендаров Read More »