Tag : тифусарка мери

Магазин

Најопасната жена на Америка: Ја викале Тифусарката Мери, а заразила десетици луѓе пред карантинот

Слободен печат
Мери била суперпренесувач на болеста уште пред терминот официјално да почне да се употребува. Таа во свое време била толку озлогласена, така што ѝ „закачиле“...