Разговор со музичарката и поетеса Ива Дамјановски: Ме воодушевува поетичноста на свирењето на инструментот теремин

Младата Ива Дамјановски истовремено е успешна во областа на музиката, како пијанистка, и во областа на поезијата, како најмлада добитничка на наградата „Браќа Миладиновци“ на СВП, а паралелно учи да свири и на несекојдневниот инструмент теремин. Пијанистката Ива Дамјановски имаше исклучителна можност да биде дел од изведувачите на ремек-делото „Музика за 18 музичари“ од современиот …

Разговор со музичарката и поетеса Ива Дамјановски: Ме воодушевува поетичноста на свирењето на инструментот теремин Read More »