Кубанскиот претседател кој ги обвинуваше САД за протестите, за првпат ја критикуваше кубанската Влада

Кубанскиот претседател Мигел Дијаз-Канел пренесе дел од одговорноста за економската криза што предизвика големи демонстрации на владата на таа земја и ги повика Кубанците да не реагираат бурно. Дијаз-Канел, кој претходно ги обвинуваше САД за протестите, за првпат зборуваше со критики за кубанската влада во телевизиско обраќање. На демонстрациите, најголеми на Куба во последните неколку …

Кубанскиот претседател кој ги обвинуваше САД за протестите, за првпат ја критикуваше кубанската Влада Read More »