Главоболки за првиот човек на ПСЖ, на есен оди на суд, а играчите одбиваат намалување на платите

Судењето на претседателот на ПСЖ, поранешниот генерален секретар на ФИФА, Жером Валке и уште едно лице, ќе започне на 14. септември, објави швајцарското обвинителство. Швајцарското федерално обвинителство во февруари годинава го обвини Ал-Келаифи во врска со истрагата за мито поврзано со продажбата на ТВ правата за натпреварите од Светското првенство. Обвинението го терети Ал-Келаифи за …

Главоболки за првиот човек на ПСЖ, на есен оди на суд, а играчите одбиваат намалување на платите Read More »