• тања благоевиќ

КОЛУМНА на Тања Благоевиќ, производителка на органски намирници: ПЛАНИНИ – Без нив не се може

Планините се подигнати делови од земјината кора, вели географијата. Настануваат како резултат на внатрешните тектонски процеси со делување на вулканите или со надворешни ерозии. Најголемиот светски врв е азискиот Монт Еверест висок 9.000 метри, додека во Европа највисок е рускиот Елбрус 5.600 метри. Македонските планини не се многу високи, највисокиот врв кај нас е Голем …

КОЛУМНА на Тања Благоевиќ, производителка на органски намирници: ПЛАНИНИ – Без нив не се може Read More »