Светски ден на дијабетесот: Општеството да ги ангажира сите ресурси во справување со болеста

Еден век инсулин, односно сто години од научното откритие на инсулинот за терапевтски цели, како почетокот на успешно справување со дијабетесот е годишниот мотив за одбележување на Светскиот ден на дијабетесот. Асоцијацијата за детски дијабетес на Македонија – БАЛАНС МК вечерва организираше настан на кој го одбележа 14 ноември – Светскиот ден на дијабетесот. Во своето обраќање …

Светски ден на дијабетесот: Општеството да ги ангажира сите ресурси во справување со болеста Read More »