5 C
Скопје

Tag : Стојан Дамчески

Вести Култура

Дамчески: Последиците по театарската уметност се несогледливи, сѐ уште нема владина одлука за нов театар во Прилеп

Слободен печат
Пандемијата ќе остави долгорочни последици врз театарската уметност, вели Стојан Дамчески, раководител на Народниот театар „Војдан Чернодрински” во Прилеп. Театарот во 2020 година ја почна...