ВИДЕО | Бугарски „Капитал“: Трагедија на „Струма“ – 45 загинати во државата со некои од најопасните патишта во Европа

Регионалната министерка Виолета Комитова веќе најави дека е формирана комисија која ќе изврши проверка на тротоарот, патната сигнализација, системите за задржување, хоризонталните ознаки и ќе поднесе извештај за состојбата на делницата во рок од 5 дена по приемот на местото на несреќата, објави софиски „Капитал“. Според брзиот увид на ПВР, конкретната делница, немала концентрација на сообраќајни …

ВИДЕО | Бугарски „Капитал“: Трагедија на „Струма“ – 45 загинати во државата со некои од најопасните патишта во Европа Read More »