Грците синоќа испратиле над еден милион смс пораки дека ќе спортуваат за време на карантинот

За време на карантинот во Грција, граѓаните имаат опција да испратат смс порака за физичка активност или прошетка на милениче, а конкретниот код, синоќа го искористиле над еден милион Грци, откри денеска портпаролот на грчката Влада, Стелиос Пецас. – Она што не сакаме да видиме е да се заобиколуваат мерки. Како на пример, синоќа по …

Грците синоќа испратиле над еден милион смс пораки дека ќе спортуваат за време на карантинот Read More »