Стефанија Трајческа, специјален едукатор и рехабилитатор: Отсекогаш знаев што сакам да бидам

Специјалниот едукатор и рехабилитатор е стручен човек кој има „супер моќ“, вели младата стружанка, која следејќи си го сонот отворила свој Центар за рана интервенција и стимулација на деца и возрасни во Скопје. Стефанија Трајческа е родена во Струга во 1997 година, дипломирала на Институтот за дефектологија при Филозофски факултет на Универзитетот „Св. Кирил и …

Стефанија Трајческа, специјален едукатор и рехабилитатор: Отсекогаш знаев што сакам да бидам Read More »