ВАР систем од септември во квалификациите за Светското првенство 2022

Европската фудбалска унија (УЕФА) соопшти дека ВАР системот ќе се користи во продолжение на европските квалификации за Светското првенство 2022 година. Одлуката беше донесена во јули на Извршниот одбор на УЕФА, а одобрението за употреба на видео системот го даде Светската фудбалска федерација (ФИФА). ВАР видео технологијата (видео асистент судија или скратено ВАР) е систем …

ВАР систем од септември во квалификациите за Светското првенство 2022 Read More »