Tag : Соња Христовска-Угриновска

Ви Препорачуваме Колумни

Дајте образовни асистенти, дајте надеж

Секое дете има право на образование – звучи лесно и едноставно, ама не за сите. Образованието не е нешто што природно и спонтано им се...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Заев: Или гласајте ги законите или нема избори во април!

Соња Христовска Угриновска
Премиерот Зоран Заев вчера најави дека предвремените парламентарни избори закажани за 12 април 2020 година може да се одложат, ако пратениците од ВМРО-ДПМНЕ продолжат да...
Ви Препорачуваме

Членот 11 автентично исчезнал уште пред 10 години!

Соња Христовска-Угриновска
Пратениците од законодавно-правната комисија завчера попладне ја отфрлија иницијативата за автентично толкување на членот 11 од Законот за помилување. Образложение – тој член е укинат...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Кој крене рака на жена, лета од куќата, дури и да е негова!

Соња Христовска-Угриновска
Тепачите на жени и семејните насилници ќе бидат отстранувани од домот до една година, без разлика дали тие се сопственици на станот или куќата во...