Германските медиуми: Сомнителниот инвеститор Богољуб Кариќ е спасител на германскиот пазар на недвижнини

Српскиотот милијардер Богољуб Кариќ стана сопственик на 4,2 проценти од германската компанија за недвижнини Ајмакс, пишува печатот во Германија. Компанијата Ајмакс не беше многу привлечна за инвеститорите во последните неколку години, а Кариќ сега се појавува како „спасител“, според угледниот германски весник „ВиртшафтсВохе“, пренесе Бета. „Иако пазарот на недвижнини е во подем, Ајмакс не беше …

Германските медиуми: Сомнителниот инвеститор Богољуб Кариќ е спасител на германскиот пазар на недвижнини Read More »