ЕМА предупредува: Сојот „Ми” е причина за загриженост

Европската агенција за лекови (ЕМА) соопшти дека варијантата на коронавирусот позната како „Ми” може да биде причина за загриженост, иако сe уште нема докази дека ќе го надмине во моментот доминантниот сој Делта. „Ми”, кој првпат беше идентификуван во Колумбија во јануари и е научно познат како Б.1.621, е класифициран претходно овој месец како „варијанта …

ЕМА предупредува: Сојот „Ми” е причина за загриженост Read More »