Тревопасна резолуција

Навистина е убаво и моќно еден парламент сложно да застане околу некоја важна работа и да каже – ова е тоа. Го укинуваме ропството, или даваме право на глас на жените, го забрануваме детскиот труд итн. Историјата е полна со такви резолуции и декларации, некои корисни и прогресивни, некои не баш, некои пак сосем штетни. …

Тревопасна резолуција Read More »