ВИДЕО | Анализа: Ако сите земји членки ја усвојат преговарачката рамка каква што е, Албанија ќе почне со преговори, а ние ќе треба да лобираме да го заштитиме нашиот идентитет

Вчера беше еден многу разочарувачки ден и за ЕУ и за сите кои веруваат во европските процеси. Лидерите на ЕУ ненадејно ја откажаа прес конференцијата откако претходно два часа доцнеа, што значи дека жестоки биле разговорите меѓу лидерите на ЕУ. Не е само Македонија разговачара, разочарана е и Албанија, но и лидерите од другите балкански …

ВИДЕО | Анализа: Ако сите земји членки ја усвојат преговарачката рамка каква што е, Албанија ќе почне со преговори, а ние ќе треба да лобираме да го заштитиме нашиот идентитет Read More »