• што научивме оваа недела

Културниот десант и падобранците

Ако случајно денеска (сабота) се затекнете во Битола, на Широк Сокак, може да бидете сведок на една невообичаена глетка. Со службени лимузини и обезбедување, или пеш, свита важни, дотерани бугарски политичари ќе сврти откај „Епинал“ по „Рузвелтова“, ќе продолжи покрај Домот на културата и малку подолу на истата улица ќе се собере пред една канцеларија …

Културниот десант и падобранците Read More »