• шести пакет

ВИДЕО | Битиќи: Правиме ревизии на сите компании кои добија, а не исплатија средства, работиме на системски решенија

Шестиот пакет на мерки, опфаќа седум мерки со кои се таргетирани најпогодените сектори од корона кризата, со вредност од 17,8 милиони евра, пришто ќе се поддржат 10.000 компании, кои вработуваат околу 60.000 граѓани. -Шестиот пакет мерки се најави дента кога донесовеме одлука за затворање на угостителскиот сектор, односно одредени делови од угостителскиот сектор. Во суштина …

ВИДЕО | Битиќи: Правиме ревизии на сите компании кои добија, а не исплатија средства, работиме на системски решенија Read More »