ВИДЕО: Скопските балетанки и влечки беа надалеку познати – сега овој занает го чува само Шериф Даци од Скопската чаршија

Старата скопска чаршија надалеку беше прочуена поради старите занаети кои се негуваа и производите кои беа уникатни и единствени во продажба. Сјајот на чаршијата барем во делот на занаетите згаснува, а тоа го зборува и Шериф Даци, занаетчија кој целиот свој живот ги изработува оние црни патичиња – балетанки, популарно наречени цвички без кои учениците …

ВИДЕО: Скопските балетанки и влечки беа надалеку познати – сега овој занает го чува само Шериф Даци од Скопската чаршија Read More »