Разговор со Сервете Фида, професорка, добитничка на наградата „13 ноември“: Ги советувам младите професори повеќе да ја ценат емотивната страна на учениците

Професорката во пензија Сервете Фида е добитничка на годинешната награда „13 ноември“ за долгогодишна успешна работа во воспитно-образовната дејност. Вели дека е  многу горда и среќна за оваа значајна награда што ѝ ја доверил нејзиниот преубав град Скопје и смета дека наградата е круна на нејзиното долгогодишно и несебично работење и посветеност на децата, кои, за …

Разговор со Сервете Фида, професорка, добитничка на наградата „13 ноември“: Ги советувам младите професори повеќе да ја ценат емотивната страна на учениците Read More »