• семејно насилство

До крајот на 2019 ќе се отворат уште два сервиса за жртви на семејно насилство

Имплементацијата на постојниот Законот за превенција, спречување и заштита од семејно насилство, беше тема на дискусија на јавна расправа што денеска се одржа на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Собранието на Република Северна Македонија. Претставничката од Министерството за труд и социјална политика Софија Спасовска во своето поздравно обраќање истакна дека Министерството …

До крајот на 2019 ќе се отворат уште два сервиса за жртви на семејно насилство Read More »