Димитров во Мадрид на дебата за европската перспектива на земјите од Западен Балкан

Вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров денеска во Мадрид ќе учествува на тркалезна маса посветена на пoлитиката на проширување на ЕУ. Како што соопшти Секретаријатот за европски прашања, покрај Димитров на форумот ќе учествуваат државниот секретар за ЕУ на Шпанија, претставникот на словенечкото претседателство со Советот на ЕУ, како и високи претставници за европски и …

Димитров во Мадрид на дебата за европската перспектива на земјите од Западен Балкан Read More »