Еволуцијата на ВМРО-ДПМНЕ

Го гледав последното интервју на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски за ТВ Алсат и можам да заклучам дека реформата во оваа партија започнала. Од досега прикажаното, видливо е дека Мицкоски направил значајни чекори на себепрофилирање. Може да се забележи трансформацијата кон која се стреми ВМРО-ДПМНЕ, од една конзервативно-народна кон либерално-демократска, барем што се однесува до …

Еволуцијата на ВМРО-ДПМНЕ Read More »