Tag : сара бернар

Жена Магазин Магазин слајдер

Од „мала, грда, глупава девојка“ до „божествената Сара“, животната приказна на жената која го потресе Париз облекувајќи панталони

Слободен печат
Хенриета Розин Бернар била родена на 22 октомври 1844 година во Париз, како вонбрачна ќерка на еврејска Холанѓанка и француски католик. Татко ѝ ја испратил...