Во бунар пронајден сафир вреден 100 милиони долари

Властите во Шри Ланка објавија дека најголемиот кластер на сафир во светот е пронајден во дворот на златар – случајно во калта. Трговец со скапоцени камења рече дека каменот бил пронајден од работници кои копале бунар во неговиот двор во Ратнапура, област богата со скапоцени камења. Се проценува дека вредноста на бледо синиот сафир е …

Во бунар пронајден сафир вреден 100 милиони долари Read More »