• руска вакцина

Украина го забрани користењето на руски вакцини против Ковид-19

Врховната рада  во Украина го одобри предлог-законот што има за цел да го забрза одобрувањето на вакцините против Ковид-19, и кој исто така го забранува користењето на вакцините произведени во Русија. Владата соопшти дека очекува во февруари да добие од 100.000 до 200.000 дози вакцини на Фајзер според глобалната програма Ковакс. Во Украина се уште …

Украина го забрани користењето на руски вакцини против Ковид-19 Read More »