Полска спремна да разговара со Русија околу мигрантската криза

Полските власти се подготвени да разговараат со Русија за мигрантската криза на границата меѓу Полска и Белорусија, изјави полскиот министер за надворешни работи Збигњев Рау. Тој за полското радио изјави дека и Варшава е отворена за разговори со Белорусија, но само на техничко ниво, пишува ТАС. Полска е отворена за преговори со Русија, но сметаме …

Полска спремна да разговара со Русија околу мигрантската криза Read More »