Паѓаат „главите“ на советските споменици низ Европа

Статуите и спомениците изградени во чест и спомен на некогашниот Советски Сојуз и Црвената армија се уриваат во неколку земји во Европа поради бесот од руската инвазија на Украина. Меѓу земјите кои периодов ги „чистат“ советските спомен обележјата главно кои биле поставени по Втората светска војна се Летонија, Укрина, Полска, Чешка, Словачка но и други …

Паѓаат „главите“ на советските споменици низ Европа Read More »