• ресртиктивни мерки

Наставниците од Австрија не сакаат да ги почитуваат мерките, досега 25 отпуштени од работа

Во Австрија, од почетокот на пандемијата, 25 наставници се отпуштени од работа бидејќи одбиле да ги почитуваат препораките од владата за справувањето со коронавирусот, пренесува Австрија Локал. Тие не сакале да носат маски, ниту да бидат тестирани, односно одбивале да ги надгледуваат учениците за време на тестирањето. Најголем број отпуштања имало во Долна Австрија, каде …

Наставниците од Австрија не сакаат да ги почитуваат мерките, досега 25 отпуштени од работа Read More »