Бислимоски: Бараме зголемување на опфатот на ранливите потрошувачи

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) во насока на заштита на потрошувачите од евентуални ценовни шокови предизвикани од ковид кризата во рамките на своите надлежности кон крајот на минатата година достави предлог до Министерството за економија со кој побара да се зголеми опфатот на ранливите потрошувачи, потврди за МИА претседателот на РКЕ Марко …

Бислимоски: Бараме зголемување на опфатот на ранливите потрошувачи Read More »