Словенија стана нова Германија за Балканците: Лани рекорден број барања за работни дозволи

Во Словенија изминатава година има значително зголемување на побарувачката за вработување на странци. Заводот за вработување соопшти дека во 2021 година биле примени 52.281 барање за работни дозволи, што е најмногу од 2015 година, кога е воведен сегашниот систем, јави СТА. Словенија на тој начин го надмина претходниот рекорд од 48.127 барања за работна дозвола примени во 2019 година, кога вработувањето …

Словенија стана нова Германија за Балканците: Лани рекорден број барања за работни дозволи Read More »