• пулмолози

Болница во Бугарија не може да најде лекар ни за плата од 2.000 евра

Општинската болница во Велико Трново, лоцирана во северна Бугарија, бара лекар за плата од речиси 4.000 лева (2.000 евра). Веста ја објави НОВА ТВ, како што додаде дописникот на МИА од Софија, станува збор за специјализирана белодробна болница во Велико Трново, која има недостиг од медицински лица, а болницата работи главно со пациенти кои страдаат …

Болница во Бугарија не може да најде лекар ни за плата од 2.000 евра Read More »