• привремена забрана

Останува на сила забраната за Водно и над Матка, на другите планини со дозволи од ЈП Национални Шуми

Поради долготрајноста на двата пожара во заштитеното подрачје Јасен и на планината Осој, останува на сила целосна забрана за движење на Водно и од другата страна на кањонот Матка, информираше на денешната прес-конференција Стојанче Ангелов, директор на Центарот за управување со кризи. Ангелов посочи дека пожарите во тој реон, од кои едниот се провлекува веќе …

Останува на сила забраната за Водно и над Матка, на другите планини со дозволи од ЈП Национални Шуми Read More »