Tag : престава

Вести Култура

Документарна театарска претстава „Жени“ за подигнување на свеста за ракот кај жените

Слободен печат
На 27-ми август, вторник во 20.00 часот ќе се одржи премиерата на документарната театарска претстава „Жени“, што е изработена по текстови на жени болни од...
Вести Култура

Премиерна изведба на претставата „Август во округот Осејџ” во Битола

Слободен печат
Ансамблот на НУ Народен театар-Битола е подготвен за премиерна изведба на претставата „Август во округот Осејџ” од Трејси Летс, во режија на Драгана Милошевска-Попова. Режисерката...
Вести Култура

Претстава за деца „Темниот бакнеж“ во Кино Фросина

Слободен печат
Колектив Ветерница ја најавува својата нова – шеснаесетта премиера по ред, под наслов „Темниот бакнеж”. Во неа учествуваат 30 деца од групите по танцов театар...