• прекршок

15 прекршување на забраната за движење, 449 санкции за неносење маска

Од 23.00 часот (10.05.2021) до 05.00 часот (11.05.2021) констатирано е дека 15 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (10/11.05.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 449 прекршоци.     Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги …

15 прекршување на забраната за движење, 449 санкции за неносење маска Read More »