Tag : пожарникарки

Жена Магазин Магазин слајдер

Билјана и Менка, две жени во пожарникарските редови, рамо до рамо со машките колеги во хумани предизвици

Билјана Денчовска е првата жена пожарникарка во Македонија. Си го исполнила детскиот копнеж. Од „мали нозе“ сакала да носи униформа, а сонот ѝ се исполнил...