• Петриња

Нови земјотреси утрово ги вознемирија граѓаните на Петриња и Сисак

Подрачјето на Петриња и Сисак утрово го погоди земјотрес од 2,6 степени по Рихтер. Потресот се случи неколку минути пред осум часот. Епицентарот бил на 17 километри северозападно до Сисак. По неколку минути се почувствувал уште еден потрес. Како што јавува ЕМСЦ, тој бил 2,7 степени по Рихтер.