Tag : петер

Вести Економија

Петер: Директорите на фирмите да не чекаат со донесување одлуки по изборите

Слободен печат
Директорите на компаниите да не ги одложуваат одлуките поради изборите, туку да ги носат веднаш и сега, порача претседателот на Советот на странски инвеститори, Штефан...
Вести Економија

Петер: Враќањето на системот на рамен данок претставува храбар чекор од страна на Владата

Слободен печат
Храбар чекор од страна на Владата, вака Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија ја оценува одлуката за враќањето на рамниот данок и...
Вести Економија

Петер: Владата е позитивно настроена кон инвеститорите

МИА Агенција
Владата е позитивно настроена кон инвеститорите, презеде доста активности, а планот за економски раст е една од нив за кој направија подобрување, оцени денеска Штефан...