• пердју

Булдожер со визија

Минатата недела во Арлингтон, Вирџинија, на 77-годишна возраст почина Џејмс Пердју, висок американски дипломат, политички стратег и воен разузнавач, чие име во еден период беше одомаќинето во македонската јавност, заедно со имињата на Франсоа Леотар, Хавиер Солана, Питер Фејт – клучните ликови за Македонија во драматични настани од 2001 година. Историчарите веројатно еден ден ќе …

Булдожер со визија Read More »