• пауло коељо

Бизарното минато на Пауло Коелјо: Поминал години во затвор и на психијатрија, а поради дрога бил на работ на смртта

Популарниот бразилски писател денес наврши 74 години, а неговиот живот пред да стане славен, бил сè само обичен не. Неговиот роман „Алхемичарот“ објавен во 1988 година му донесе светска слава и држи Гинисов рекорд за книга преведена на најмногу светски јазици (повеќе од 70). Секој негов следен роман е светски бестселер и речиси не постои …

Бизарното минато на Пауло Коелјо: Поминал години во затвор и на психијатрија, а поради дрога бил на работ на смртта Read More »