Tag : патна

Вести Економија

За седум дена истекува Јавниот повик за финансиска поддршка за Центрите за развој на планинските региони

Слободен печат
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство потсетува дека, Јавниот повик за поднесување на барања за финансиска поддршка преку Програмата за капитални субвенции истекува за седум...
Вести Економија

Сугарески: 80 милиони евра се инвестирани во инфраструктура во источниот дел на земјата

Слободен печат
Се подобрува патната поврзаност во Североисточниот регион со тековните активности за изградба на нови и обнова на постојните патни делници, истакнаа министерот за транспорт и...
Вести Економија

Се гради патна инфраструктура на индустриската зона „Раброво”

Слободен печат
Со финансиска помош од Бирото за регионален развој и со средства од сопствениот буџет, Општина Валандово ги почна градежните работи за уредување на патната инфраструктура...
Вести Економија

Сугарески: Со овие проекти во зоната Визбегово ќе се обидеме да привлечеме нови инвеститори

Слободен печат
Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски, денеска извршија увид во изградба на канализациониот систем за индустриската зона...