Tag : парични

Вести Македонија

ОЈО бара парични казни за 45 лица

Основното јавно обвинителство Скопје до Кривичен суд Скопје достави 39 предлози за издавање казни за 45 лица, обвинети за кривичното дело непостапување според здравствените прописи...
Хроника

Парични казни за 20 обвинети од Прилеп

Основното јавно обвинителство Прилеп поднесе предлози за издавање казнени налози за 20 лица кои во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело непостапување според...
Вести Македонија Хроника

Пресуди за четворица кумановци за непочитување на здравствените препораки

Слободен печат
По влез во државава враќајќи се од високоризична земја потпишал изјава дека ќе остане во задолжителна изолација но не си достојал на зборот. Жител на...
Вести Економија

Фондацијата „Претприемачки сервис за млади“ ќе доделува парични награди

Слободен печат
Парична награда од Фондацијата „Претприемачки сервис за млади” ќе добијат домашните компании кои спровеле успешна иновација во своето работење. На конкурсот што има за цел...