Во обид да се намали сообраќајниот метеж, воведен пар-непар за возење во центарот на Атина

По пауза од речиси две години, од утрово во центарот на Атина се враќаа сообраќајните ограничувања, односно одново се воведува мерката пар- непар за возилата со цел да се намали сообраќајниот метеж, јави дописничката на МИА од Атина. Возилата со регистарски таблички што завршуваат со парни броеви можат да влезат во конкретно дефинираното централното градско …

Во обид да се намали сообраќајниот метеж, воведен пар-непар за возење во центарот на Атина Read More »