18 C
Скопје

Tag : Осоговските

Хроника

Во пожар изгоре ловечката куќа Пашаџиково на Осоговските Планини

МИА Агенција
Голема материјална штета предизвикал пожарот што ноќеска избувнал во ловечката куќа во месноста Пашаџиково на падините на Осоговските Планини, при што целосно ја оштетил кровната...
Вести Македонија

Почнува кампања за прогласување на Осоговските Планини за заштитен предел

МИА Агенција
Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) во соработка со Македонско еколошко друштво (МЕД), Јавното претпријатие „Национални Шуми” и општините во идното заштитено подрачје...