Проблем: Децата што ќе бидат испишани од градинките од Карпош, не се на список на чекање во Ѓорче Петров

Се ближи рокот кога од детските градинки во Карпош ќе бидат испишани дечињата што не се жители на оваа општина за да се ослободи место за згрижување на најмалите карпошани од долгиот список на чекање за упис во градинка. Податоците велат дека за градинките чекаат 306 деца, а во нив моментално престојуваат 200 што се …

Проблем: Децата што ќе бидат испишани од градинките од Карпош, не се на список на чекање во Ѓорче Петров Read More »