Тунберг почнува онлајн климатски протест поради ситуацијата со Ковид-19 во Шведска

Активистката за заштита на животната средина, Грета Тунберг изјави дека го прекинува редовниот протест пред шведскиот Парламент поради зголемувањето на случаите на заразени со новиот коровавирус и дека се враќа на кампањата преку интернет. – Ситуацијата се влошува, поради што се враќам на протестите во врска со климатските промени преку интернет, најави Тунберг на Твитер. …

Тунберг почнува онлајн климатски протест поради ситуацијата со Ковид-19 во Шведска Read More »